La nostra Història
La nostra Història
1973 – Primers passos
Vam néixer fa 50 anys a Espinelves. En Narcís i en Ramon, germans i fills de Can Torrent, foren l’ expressió d’una Catalunya que renaixia plena d’esperances després d’unes dècades fosques de persecució, por i dictadura. En Narcís, com tants de la seva generació, havia marxat de casa als 14 anys per buscar-se la vida. Després de passar per Vic, bressol del pa de pessic i de les fórmules que fonamentarien la nostra pastisseria, treballà a 13 pastisseries d’arreu de Catalunya. Com a últim destí, fou enviat a Canàries per ensenyar-los les bases de la Pastisseria Catalana, inexistent i desconeguda arreu de l’Estat Espanyol.
Un cop ensenyat i bregat en el món de la pastisseria decidí que havia arribat l’hora de tornar a casa i plantar-se. Coincidència o coses del destí, en Ramon, ambiciós i amb un fort instint comercial, s’acabava de treure el carnet de conduir i li proposà la idea de ser el seu comercial i sortir a vendre fora. Així doncs, amb una bona visió de futur, la Pastisseria Malet Torrent nasqué amb la intenció de traspassar els límits locals i constituir-se com una empresa que conjugués correctament la tradició amb les demandes del mercat del moment.
L’aventura sortí bé i les antigues corts de Can Torrent, la casa familiar del segle XVIII, aviat van transformar-se en el primer obrador de la Pastisseria. Com és propi en un país de tradició menestral, tota la família, dels més grans als més petits, ajudaren des del primer dia treballant i amb tot el que fes falta. En Miquel i la Rosa, els germans petits, esdevingueren pilars fonamentals de l’empresa. El projecte, de sobte, s’havia convertit en una empresa familiar on fins a dia d’avui hi seguim treballant pares, fills, germans i nebots.
Trasllat a Sant Hilari
Al cap de 10 anys ens vam traslladar a Sant Hilari Sacalm, poble veí que a través del seu dinamisme econòmic havia esdevingut la capital de les Guilleries.
Des de mitjans segle XIX, les seves aigües i els seus boscos havien convertit el poble en un dels destins predilectes de la burgesia barcelonina, fent-hi proliferar negocis de tot tipus incloses les pastisseries. Sant Hilari comptava amb una cultura pastissera superior a la d’altres pobles homònims, juntament amb unes aigües excepcionals i una història de resistència nacional idònia per poder cultivar la pastissera del país.
1990 - Creixement i inversió
Després d’anys d’èxits i creixement, l’any 1990 vam fer la inversió de construir les instal·lacions actuals. Més espaioses i modernes ens van permetre tenir més treballadors i en definitiva, produir més. Aquest avenç s’explica per l’especialització en aquells productes que vam ser capaços de fer millor, com ara els melindros, la nostra joia de la corona, els quals estem convençuts que són els millors del mercat.
2023 - Relleu Generacional
El 2023, la celebració dels cinquanta anys de l’empresa coincidia amb l’edat de jubilació dels fundadors. Després de tants esforços i coneixements acumulats, després d’haver endolcit durant tants anys la vida de tanta gent, jubilar aquest projecte hagués estat una autèntica irresponsabilitat. La continuïtat és el que dona consistència a qualsevol projecte humà i per sort, amb la nova generació, tenim Pastisseria Malet Torrent per molts anys.
Malet Torrent avui
Havent-nos format i treballat en diferents àmbits acadèmics i professionals, la Núria i en Nil, fills d’en Narcís i en Ramon respectivament, hem fet cap al negoci familiar per aportar-hi tot allò que hem après fora de casa. Escrivint aquestes línies ens presentem i donem pas, juntament amb tot l’equip que ens acompanya, a aquesta nova etapa.